PUTINS ONDE RÅD MOD UKRAINE

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har i en tale torsdag morgen, den 24. februar, annonceret, at en militær operation nu var påbegyndt i Ukraine for at forsvare landets ’separatister’.

Kort efter blev eksplosioner hørt i hovedstaden Kiev og i en række store ukrainske byer. Den ukrainske præsident har øjeblikkelig etableret en lov, som erklærer, at landet nu er i krig!

FN samlede sig torsdag for at drøfte situationen. Præsidenten for Den Europæiske Kommission, Ursula von der Leyen, har meddelt, at Europa vil sende yderligere, barske sanktioner over Putin.

*

Det første, som falder den kristne iagttager i øjnene, er den sælsomme ’forløberagtige’ handlemåde, som denne russiske militære operation antager – og som den bliver modtaget af de vestlige nationer.

”Du skal trække op som et uvejr,” siger profeten Ezekiel til den russiske aggressor, ”og komme som en sky og oversvømme landet (38:9).” Netop det er nu sket! Det er ikke blot de mindre ’separatistiske republikker’, som russerne interesserer sig for. Det er hele Ukraine, som i dette øjeblik skælver under den røde hærs indtrængen.

Ezekiel fortsætter med at fortælle om ’en invasion’ (som i virkeligheden er et angreb på Israel) men som i disse timer udvikler sig som et forbryderisk overfald på Ukraine.

”Så siger den Herre, Herren. På hin dag skal en tanke stige op i dit hjerte, og du skal oplægge onde råd…(Ez.37:10).”

*

Gennem måneder har Putin arbejdet med ’en ond tanke’ (v.10) – og det er vigtigt med det samme at slå fast, at Bibelen ikke lægger fingrene imellem; den ’karakteriserer straks’ ondskaben, og siger: at det er et ’et ondt råd’, som det russiske militær er i færd med at virkeliggøre.

Den ’onde tanke’ er følgende: ”Jeg vil drage op imod et åbent land og overfalde fredelige folk, som bor trygt (v.11).”

Hvem vil gøre noget sådant? Hvem vil gennemføre en så grov forbrydelse? Hvem vil huse en sådan tanke, og en dag gøre alvor deraf og sende militær ind og ’overfalde fredelige folk’.

Dette spørgsmål vil ifølge profeten blive stillet med hensyn til Israel, (der er ’et fredeligt folk, som bor trygt’) – men forinden vil Herren tillade, at tanken bliver afsløret ved, at angrebsnationen, Rusland, afslører sine dybeste intentioner ved at angribe Ukraine og gennemfører en lignende militær operation på Ukraine!

Hvordan vil nu de vestlige nationer stille sig overfor et sådan forbryderisk overfald? Vil de med det samme komme offeret til hjælp og sætte en stopper for den russiske bjørns hærværk?

Ezekiels forudsigelser er foruroligende! Han siger, at de andre folk på jorden vil begrænse deres hjælp til en diplomatisk indsats, hvor de fordømmende vil sige: ”Kommer du for at gøre bytte? Gennemfører du din militære operation for at gøre rov?

Indtil nu er der ikke tegn på, at Europa eller USA vil involvere sig yderligere i konflikten. Man er stærk i ord og taler om ’en mørk dag for Europa’, og om en ’global trussel’ – men noget direkte militært forsøg på at sætte en stopper for den hærgende russiske bjørn, ses ikke. Set fra den synsvinkel er Ukraine overladt til sin egen skæbne.

DE SKANDINAVISKE LANDE ER I FARE

Sverige som reaktion på de stigende spændinger og ’onde råd’, som Rusland nu viser, oprustet sit militære beredskab og har sendt soldater og tungt militært udstyr til sin største ø, Gotland, skriver Gatestone Institut d. 22. feb. 2022:

Denne strategiske ø er beliggende i Østersøen, blot 330 km fra Ruslands ballistiske flåde i Kalingrad. Man har på det seneste oplevet russisk indtrængen i luftrummet af de territoriale forvande.

Finland, der deler en lang, fælles grænse med Rusland, har nu bestilt 64 F-35 kampfly til en værdi af 62 milliarder kroner.

Finland er parat til at mobilisere en reserve på 280.000 trænede soldater, hvilket intet andet europæisk land kan præstere.

Rusland har truet med, at hvis Finland og Sverige tilslutter sig NATO, så vil det få alvorlige, ’passende konsekvenser’ fra russisk side.

I den seneste tid er adskillige militærlignende droner dukket op og har svævet over Sveriges kernekraftværker, kongelige slotte og militære områder. Der er også blevet set droner omkring parlamentet og regeringsbygninger, kongeslottet i Stockholm og nær lufthavnene ved Kiruna og Luleå i det nordlige Sverige.

Danmark er i modsætning til Sverige og Finland, medlem af Nato.

Ruslands åbne uprovokerede angreb på en selvstændig nation d. 24. feb. 2022, får de skandinaviske lande til at iværksætte øgede sikkerhedsforanstaltninger. Hvem bliver de næste på Ruslands liste over lande, som udøver ’en trussel’ mod Kreml?

Kategorier: Uncategorized

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *