BIBELENS FORUDSIGELSER OM EN STOR KRIG

Moskva fører konflikten i Ukraine helt ned til brugen af det enkelte ord: ’krig’. – ”Det ord må ikke anvendes, thi det drejer sig kun om en ’militær operation,” erklærer Vladimir Putin.

Tilbage står så kæmpebragene, som høres nat og dag, de utrolige ødelæggelser, som finder sted hver time, det voldsomme tab af menneskeliv, den vilde flugt af familier, som har forladt alle deres egendele for at redde livet, de seneste, åbenlyse trusler om at anvende atomvåben, banker, som på global basis fryser russisk kapital, statsmænd, som enigt fordømmer Ruslands angreb på en fredelig nation.

… alt sammen som en foreløbig virkeliggørelse af Bibelens forudsigelser om en storkrig, som ledes af ’Gog’, og som beskrives i detaljer af den jødiske profet, Ezekiel.

Putins ’militære operation ’er ikke den virkelige opfyldelse af denne krig – men den er et vækkelsesråb om, at Gog har sin forløbere, hvilket jeg i det følgende vil prøve at klarlægge.

*

Undertiden bliver et skriftafsnit fra Bibelen anderledes levende for én, når Gud pludselig lader scener fra dets indhold udspille sig lyslevende i det virkelige liv.

Det er tilfældet med de to kapitler i Ezekiel, der handler om den 3. verdenskrig – kapitlerne 38 og 39.

De fortæller historien om Israels ærkefjende, Gog i landet Magog, som ligger i det ’yderste nord’ (set fra Jerusalem), og som sammenlignes med en stor, rødlig ludende bjørn, der er blindt optaget af en ukendt fjende – men som Herren i et afgørende øjeblik af historien ’tvinger rundt’, så at den vender sin vrede mod et andet offer: Israel!

I de sidste dage af februar 2022 er den første fase af dette mærkelige skuespil løbet over verdensscenen, og alverdens medier har kørt dette emne som forsidestof – uden at være opmærksom på, at enden på denne tragiske konflikt står med jernskrift graveret på Bibelens blade: Gog bliver slået til jorden med nogle kæmpehagl, og Gud selv lader det regne over ham med pest, ild og svovl, og hans enorme hær bliver begravet i ’Gogs larmende hobs dal’ i det sydlige Israel – nærmere betegnet i ’vandringsmændenes dal øst for Det døde Hav’.

PUTINS ONDE TANKE

Bibelens beretning er temmelig detaljeret og gør det klart, at Israels Gud har hele denne situation under kontrol, og at den moderne ’Gog’, Ruslands præsident Vladimir Putin (den nuværende fyrste over Rosj, Mesjek og Tubal) blot er en brik i et spil, hvis afslutning er forudsagt med alle ’de pinlige detaljer’, som han selv ikke har nogen indflydelse på.

Med det kendskab, vi har til despoten, Vladimir Putin, er det ubehageligt for ham at få at vide, at hele hans forbryderiske kampagne mod Ukraine ’er kendt af Gud’.

Det siges på denne måde: ”Så siger den Herre, Herren: På hin dag skal en tanke stige op i dit hjerte, og du skal oplægge onde råd (Ezek.38:10).”

*

Den onde tanke og det djævelske råd kommer fra Satan, og Gud giver tilladelse til, at det (fra afgrunden) stiger op i Putins hjerte, og han lægger planer, som passer ind i hans ambitiøse sind.

Han siger: ”Jeg vil drage op imod et åbent land og overfalde fredelige folk, som bor trygt.”

Lad os forudsætte, at den første fase af profetordets opfyldelse sker ved den russiske bjørns pludselige overfald på Ukraine, som netop er ’et fredeligt folk, der bor trygt, og ligger åbent uden bymure og væbnede checkpoints’.

Dette overfald sker ikke fuldt ud som planlagt. Det skulle efter den russiske præsidents planlægning have været en ’blitzkrig’ – det vil sige et hurtigt overstået kapitel med indtagelsen af hovedstaden Kiev den første nat…

Men den ukrainske befolkning rejste en modstand mod den talmæssigt og udrustningsmæssigt overlegne røde hær, som allerede de første nætter led blodige tab.

DET AFGØRENDE ØJEBLIK

Det afgørende øjeblik i den bibelske report fra slagmarken i Ukraine ligger i ordene: ”Jeg tvinger dig omkring” (38:2)! Det vil sige, at Herrens Ånd kommer så voldsomt over den invaderende russiske hersker, at han må opgive sin nuværende plan med Ukraine og Europa og rette sin opmærksomhed mod en anden og større fjende: Israel!

Det fremgår tydeligt af Ezekiels beskrivelse af denne ’tvungne drejning’, at hovedpersonen i dette forløb (russeren ’Gog’) ikke vil slippe sit fjendebillede frivilligt!

Som ’en rasende bjørn, hvis unger man har taget (Hos.13:8) vil han ’sønderrive brystet på sit offer’ (v.8), men Herrens hånd holder bjørnen tilbage og tvinger den rundt, ’sætter store kroge i dens kæber’ og trækker den frem (’med hele hans hær’).

Fra det øjeblik er nationerne kommet på plads til af afgørende krig. Europa (’Gomér) er blevet Gogs allierede. Og der er ingen uenighed om, hvem fjenden nu er: Israel er det land, som skal overfaldes!

”Lang tid herefter skal der komme bud efter dig,” erklærer Ezekiel. ”Ved årenes ende skal du overfalde et land (38:8).”

Langsomt begynder vi at forstå, at Bibelens fremstilling af ’Gogs’ overfald på et uskyldigt land ikke kan være Ukraine! Dette er – i al sin hårrejsende brutalitet – kun en forløber på en endnu tydeligere virkelighed! Overfaldet bærer imidlertid i sig alle de forudsigelser, som Bibelen taler om, og er som sådan et vækkelseskald til nationerne, at de nu skal gøre sig rede! Men det er Israel, som er det virkelige offer. Det er Israel, som denne historie drejer sig om.

”Rust dig og hold dig rede,” lyder det til fyrsten Gog i Magogs land – og den samme befaling gives til de nationer, ’som er samlet omkring deres røde anfører’ (38:7).

Blandt disse finder vi nu til vor overraskelse Europa, som nævnes under betegnelsen ’Gomer’, (der står som et udtryk for ’Germania’, der er navnet på Tyskland) – og netop Tyskland er under Ukrainekrisen trådt ud af en fortid, som har hindret det i at alliere sig militært med en fremtidig krig for øje. Men den tid er nu forbi. Tyskland opruster nu til 3 verdenskrig! Det er et historisk skridt, som her er blevet taget.

DET TRUENDE TRUMFKORT

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har søndag d. 28. februar smidt et truende kort på bordet. Han har antydet, at han i krigen mod Ukraine er parat til at anvende atomvåben. (Men det beviser ikke, at Moskva er enig med ham i en beslutning af den art). Lad mig forklare:

Rusland har midlerne til at anvende atomvåben. Det ligger inde med 6000 kernehoveder (mod de 5.500, som er USA’s lager). Moskva mangler heller ikke missiler til at affyre kerneladninger. Det har 2000 taktiske missiler (til brug i en konflikt som den i Ukraine) og 1.597 langtrækkende missiler.

Om dette siger Ezekiel: ”Jeg vender dig – og bringer dig til Israels bjerge (39:2). Så slår jeg buen ud af din venstre hånd og lader pilene falde ud af din højre. På Israels bjerge skal du falde! (v.3-4).”

Herren, som har fuld kontrol over Gogs manøvrer, kender også til hans ’forløber-initiativ’ i Ukraine – og har magt til at forhindre den helt store tragedie.

*

Hvis ’Ukraine-konflikten’ kan anses som ’en forløber’ for den egentlige krig (som skal finde sted, når tiden dertil er inde) kan vi forvente, at der også vil ske et indgreb fra Gud!

Den bibelske fortælling om ’Gog’ og hans horder lyder sådan: ”Så siger den Herre Herren: Er det dig, jeg talte om i gamle dage ved mine tjenere, Israels profeter, som profeterede i hine tider, at jeg ville bringe dig over dem (38:17)

”Men når det kommer dertil, at du overfalder Israels land,” lyder det fra Herren, ”så vil jeg slippe min vrede løs.”og så skal der komme et vældigt jordskælv (v.19). Bjergene skal falde, og hver en mur skal synke til jorden (v.20).”

”I de sidste dage skal det ske! Jeg fører dig mod mit land; og folkene skal kende mig, når jeg for deres øjne helliger mig på dig, Gog (v.16).”

I det tilfælde, hvor Putin vil gøre alvor af sine trusler, vil han som et første træk sætte sine ubåde, der er udrustet med kernevåben, i bevægelse, og de missiler, der skal bruges, vil have forladt de hangarer, som huser dem, – ja, Moskva må fra det øjeblik være indstillet på, at det vil få en atomkrig på halsen, og vil øjeblikkeligt blive bombet med de samme våben, som den røde hær har anvendt mod Ukraine!

*

”Mange folkeslag er med dig,” siger Ezekiel til Gog (38:9).”

Rusland kan i dette angreb på Ukraine regne med assistance fra Belarusland og Tjetjenien.

Købmænd og alle slags handelsfolk skal sige: ”Har du samlet din skare for at bortføre vældigt bytte (38:13)?” Vestens finansverden har besluttet at udelukke alle russiske banker fra betalingscenteret ’Swift’ for at hindre Moskva i at finansiere konflikten!

”Du vil komme fra din hjemstavn, – alle til hest, en vældig hær (38:15).”

Der er her ikke tale om en rytterskare men om, at denne vældige troppetransport vil blive befordret. Man skal ikke få den opfattelse, at det bliver talrige regimenter af fodfolk – nej, en stor konvoj af pansrede køretøjer er en bedre tolkning af Ezekiels syner, som er forfattet omkring 500 år før Kristus.

”Som en sky skal du drage op mod et folk, og oversvømme landet (v.16).” – han så det utænkelige, himlen fuld af lynhurtige kampfly. ”I de sidste dage skal det ske (v.16).”

Tyrkiet er blandt dem, som indtil nu forsigtigt tager afstand fra Ruslands invasion i Ukraine. Men det vil ikke vare ved! Når det store, sidste krigsskib endelig sejler mod Israel, så er Tyrkiet med om bord. ’Togarmas hus fra det yderste nord’ står nævnt blandt dem, som er allieret med Gog, når denne angriber Israel.

’BABI YAR 80 ÅR EFTER’

Den 29. og 30. september 1941 dræbte nazisterne 33.000 jøder med maskingeværild ved Babi Yar i Ukraine. 80 år senere er en forbrydelse ved at blive udført på samme sted. En bombe er faldet på stedet, og 5 mennesker er blevet dræbt.

1) Ifølge højkommissionen for flygtninge har på sjette dagen af konflikten 677.000 personer taget flugten fra det krigstruede land. 360 civile har mistest livet siden invasionen.

2) På sjettedagen af konflikten udsendte World Athletic Council følgende meddelelse:”I dag er det blevet besluttet, at imposere sanktioner på medlemmer af den russiske og belarussiske afdeling som en konsekvens af invasionen i Ukraine.”

3) ”1000 milliarder dollars, som den russiske centralbank har på kontoen i udlandet, er frosset,” lyder det fra den franske finansminister, Bruno le Maire.

4) De humanitære afdelinger af FN og deres NGO-partnere lancerer i øjeblikket en appel til givere om at rejse 1.7 milliarder dollar til hjælp for den lidende befolkning i Ukraine.

5) Statuen af Vladimir Putin er blevet taget bort fra Greven-museet i Paris.

6) Den franske skuespiller, Gérard Depardieu, som er en god ven af Putin, kalder ham til at nedlægge våbnene og forhandle.

7) ”Vore tanker er hos familie, venner og holdkammerater af de to unge fodboldspillere, Vitalii Sapylo (21) og Domytro Martynenko (25), som er meldt faldet i denne krig,” – sådan lyder en meddelelse fra FIFPRO, verdenssyndikatet af fodboldspillere.

NÅR HERREN GRIBER IND

Når den ’endelige virkelighed’ åbenbares (og det ikke blot er Ukraine, som angribes af den russiske fyrste, Gog, men det er Israel og Jerusalem, som er hans mål)

…så taler Ezekiel om et Herrens indgreb, som det voldsomme svar på den røde aggressor.

”I nidkærhed og glødende vrede skal et vældigt jordskælv komme over Israels land (v.19).”

”Jeg nedkalder alle rædsler over ham – den enes sværd skal rettes mod en anden (v.21).”

”Jeg går i rette med ham med pest og blod, med regnskyl og hagl. Ild og svovl lader jeg regne over ham (v.22).”

Spørgsmålet er nu, om Herren vil give sig til kende i den forløber-åbenbarelse, som han har ladet ske i Ukraine?

Den manglende enighed, der er i Putins bagland, og det begyndende oprør, som kan spores i radiokommunikationen i den mægtige konvoj af pansrede køretøjer, er som et tegn i den retning.

*

Det løfte, som det 38. kapitel i Ezekiels Bog slutter med, lyder sådan: ”Jeg viser mig stor og hellig og giver mig tilkende for de mange folkeslags øjne – og de skal kende, at jeg er Herren (v.23).

Det er et løfte, som er knyttet til den ’virkelige opfyldelse’ af profetien vedrørende Gog-krigen – og ingen kan påberåbe sig, at en forløber for denne krig (som f.eks. Ukraine-konflikten) kan komme under den samme forjættelse.

Imidlertid kalder alle kristne på Herren i denne stund, og beder ham udvise den samme nåde mod Ukraine (som er genstand for det samme overgreb, som Israel en dag skal opleve) –

… at Herren vil vise sig stor og hellig, og at Han vil give sig tilkende for de mange folkeslags øjne, så de alle forstår, at i denne sag har de at gøre med Den Almægtige, Himmelens og jordens skaber – og alle menneskers eneste frelser, Jesus Kristus!

BEMÆRKNINGER:
Læs artiklen under Retsopgøret: ’’DEN SIDSTE FARAO” (http://medgrundlovskallandbygges.dk)

… i øvrigt mener jeg, at kronprinsessen har overtrådt grundlovens § 19, stk.1 ved at begunstige World Prides ankomst til Danmark.

telf.: +45 30 15 38 68, email: johnynoer@hotmail.com

Næste udgivelse af ’Profetisk Journal’ og ’Med Grundlov skal land bygges’ er fredag 18.03.2022

Kategorier: Uncategorized

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *