DAGBOGEN 2007
www.noer.info


19-10-2007

NYT FRA DESERT PEACE
En jødisk forretningsmand har tilbudt at sponsorere T-shirts med Desert-Peace Log til december ørkenekspeditionen. 

HALVTREDS KAMELER
Den israelske indehaver af en kamelfarm ved Dimona har stillet sine 50 kameler til rådighed for de vanskelige ruter ved den kommende overlevelsestur i december. 

OPMUNTRENDE BESØG
En af de ansvarshavende fra den lokale Arava-komité har med sin familie besøgt vor ørkenlejr. Hans hustru viste stor interesse for den kommende 6-dages ørkentur for unge jøder, palæstinensere og europæere. Familien har mistet en 23-årig søn i August-krigen 2006 i Libanon. 

LASTBILLAD MED GRANATHULLER
Der er nu blevet indkøbt træ til opbyggelsen af et nyt passagerlad på en af de lastbiler, som om få dage skal gennem israelsk syn. Det gamle lad var gennemhullet af maskingeværkugler og missiler og ville aldrig være blevet godkendt. Den amerikanske gruppe i den arkæologiske udgravning i nærheden af os, lånte os en tolv-personers bus, så at vi selv kunne hente træet i et savskæreri i Beersheva. Det kostede 3.700 NIS (5000 kr.). Der er to lastbiler Den anden har et lad, der er lige så gennemhullet af granater. Den skal have samme omgang… 

TOBIAS OG PETER
To unge mænd arbejder for tiden med at hjælpe os med renovering af køretøjer til Desert Peace-turen. Det er Tobias fra Tyskland og Peter fra Holland. Peter tilbragte forleden en dag i ørkenen for at bede til Gud om vejledning for hans fremtid. Tobias bliver foreløbig hos os i 2 måneder. 

SUSANNE, STEPHANIE OG MARIA
De tre unge piger, Susanne, Stephanie og den danske Maria gør hårdt arbejde med at male og hamre og skrue på de gamle køretøjer, som vi håber at få indregistreret som ’Old-Mobiles’ (veteranbiler), hvilket vil være en økonomisk fordel m.h.t. forsikringer… 

’SOLENERGI-MANDEN’
Axel Morbach fra Nürnberg i Tyskland har gennem årene besøgt Pilgrim lejren i Israel og har ved disse lejligheder været en stor hjælp med indretningen af El-installationer. På det seneste har Axel tilbragt mere end 6 måneder i lejren for at kunne færdiggøre de konstruktioner, som han sammen med Benjamin har udarbejdet til fremstilling af solar-energi. For yderligere at kunne fremstille drejelige mekanismer, der udvirker, at tre store paneler ’følger med solen’, forbliver Axel til afslutningen af året. Axel er vor ’solenergi-mand’, hvilket har haft og fremover vil få stor betydning i de øde ørkenstrækninger, hvortil ingen el-ledninger rækker….19-10-2007

MUSLIMSK BØN
Et palæstinensisk dagblad (Fatah) har offentliggjort en tegning, som illustrerer muslimers bøn til Allah om at dræbe amerikanerne. På tegningen ses en muslim knælende i bøn med ansigtet vendt mod en amerikansk B2-bombemaskine. Ordene, som står skrevet på en missil er følgende: "Allah! Tilintetgør dem. Gør deres kvinder til enker, og deres børn faderløse. Giv os sejr over dem!"


19-10-2007


 

BESØG MED PERSPEKTIV
En lille flok Tel Aviv-unge, som deltog i den sidste Desert-Peace-expedition, besøgte på eget initiativ vor ørkenlejr for få måneder siden. Det var en gruppe, som var sluset gennem den sidste del af Bet Hashanti-programmet, og som nu var installeret i egen beboelse i Tel Aviv. Deres længsel efter atter at opleve fællesskabet i ørkenen var så stor, at de pludselig stillede foran Benjamins og Lees Karavane – for derefter at blive i lejren i en lille uge. "Hvornår bliver den næste ørkenekspedition?" var deres tilbagevendende spørgsmål; på det tidspunkt var vore svar tilbageholdende – men nu er der gået bud både til Bet Hashanti i Tel Aviv og til ’Youth with a risk’ i Østjerusalem, at overlevelsesturen er en realitet – og der er kommet øjeblikkeligt svar, at de unge, som er udvalgt til turen, allerede er sat på listen.

Det spontane besøg og de unge fra Tel Aviv befordrer vore tanker om det projekt, som vi længe har haft på hjerte: At skabe rum for unge, som kan bo iblandt os på længere tid… 

EFFEKTIV INDSATS
En sanitærvogn med to toiletter, badeværelser og vaskemuligheder indrettes nu i den gamle ’køkkenvogn’. Erik og Ingelise Hjalk fra Ålborg har med venner fra deres menighed (John Erik og hustru) hjulpet med denne renovering, som de har sponsoreret med 10.000 Kr. Tak!


12-10-2007

HVAD TV OG BT IKKE FORTÆLLER:

70 MISSILER SMUGLET IND I GAZA
Der har været en voksende indsmugling af raketter til Gaza. Pålidelige kilder siger, at der for nylig er blevet afleveret 70 Katyushas-missiler til Gaza. Smuglerne graver tunneler fra den egyptiske grænse; de tjener store penge på raketter og andre varer…
 

SYV SELVMORDSBOMBERE OPSNAPPET
I sidste måned har Israelsk sikkerhedstjeneste opsnappet 7 selvmordsbombere, som var på vej ind i Israel. Hamas søger at torpedere november-konferencen om fred.


08-06-2007

HVAD TV OG BT IKKE FORTÆLLER:

SUPERHEMMELIG KAMPGRUPPE
US-intelligence har identificeret en superhemmelig kampgruppe i Iran, som går under navnet: ’Department 9000’. Det er en islamisk styrke under den Revolutionære Garde, hvis hovedopgave for tiden er at hjælpe Sunni-muslimerne i Irak med at bekæmpe amerikanerne.
 

EN DIPLOMATISK HOLDNING
Den såkaldte ’Kvartets’ Mellmeøst-diplomati, som for nylig mødtes i Berlin har fordømt den ustandselige raketaffyring fra Gaza samt den stadige opbygning af våbenlagre i Gaza. Den umiddelbare frigivelse af korporal Gilad Shalit var også på programmet.
 

ÆRESDRAB
"Volden mod kvinder i det palæstinensiske samfund stiger," siger en rapport udarbejdet af SAWA (All Women Together Today and Tomorrow). I de sidste tre år er 48 kvinder blevet dræbt på Vestbredden og i Gaza-striben. De fleste af de dræbte kvinder har mistet livet, fordi ’de bragte skam over familien’ (såkaldt ’Æresdrab’). 17 af kvinderne er blevet dræbt af deres brødre, 5 er myrdet af deres fædre. Den 40-siders rapport erklærer, at der ikke er nogen lov, som giver en virkelig staf for ’æresdrab’.

"Hendes sønner står frem og giver hende pris," siger det jødiske ordsprog (31:28) "Hendes mand synger hendes lov".


01-06-2007

HVAD TV OG BT IKKE FORTÆLLER:

’ARBEJDSULLYKKE’ I GAZA:
Tre islamiske Jihad-terrorister meldes dræbt ved en eksplosion i Gaza. En palæstinensisk sikkerhedstjeneste forklarer, at det var en ’arbejdsulykke’…


BØRNE-MARTYRER:
Hamas TV vedbliver at sende programmer som forklarer børnene, at de bør blive martyrer for Islams sag. Det seneste video-klip viser en palæstinensisk dreng, der udvikler sig til at blive en Hamas-kriger, indtil han ligger dræbt, medens et arabisk kor synger: "Det rente blod fører til ære og herlighed!"


KNIVE OG BOMBER MOD HOMO-PARADE:
De ortodokse jøder i Jerusalem forbereder en større demonstration som protest mod, at der atter i år søges gennemført en ’Gay-parade’ i Den hellige By. I 2005 søgte en 30årig ortodoks jøde at stikke tre af de homoseksuelle paradedeltagere ned med kniv. I 2006 truede muslimerne med at kaste en bombe. "Vi vil stille mandskabet op for at forhindre denne synd," erklærer en talsmand for de ortodokse jøder.


OFFER AF DYR:
I tidligere tiders Israel var Sanhedrinen, som bestod af 71 mænd, den højeste jødiske autoritet. En gruppe rabbier søger nu at gendanne dette historiske råd – uden dog at være anerkendte af Jerusalems religiøse myndighed.

"Der findes 200 forordninger om offer af dyr," erklærer Rabbi Dov Stein, som er medlem af ’Sanhedrinen’. "Ofring af dyr må atter indføres," erklærer han.


14-04-2007

DEN FREMMEDE I MOTORCYKELKLUBBEN
I de år, vor konvoj har været stationeret i Arava, har vi med mellemrum haft besøg af en russisk-jødisk emigrant ved navn ’Kerill’. Han er en yngre mand af anseelig størrelse, halvskaldet og med et undertiden frygtindgydende og til andre tider godmodigt udseende. Han er smed og motorcykel-entusiast, hjælpsom og holder for det meste til hos Benjamin og Lee. Der har ikke været mange muligheder for at tale med ham om ’de åndelige ting’, fordi han for det meste, når samtalen drejer i den retning bliver kort for hovedet.

Han har to drenge, som han undertiden tager med sig. Hans pige har vi kun set en enkelt gang, og det er – så vidt jeg ved – et ret tilfældigt forhold.

Lee fortalte mig, at da Kerill med drengene forleden skulle spise til aften hos dem, blev bordbønnen – uvist af hvilken grund – sprunget over. Da så Kerill på sine værtsfolk og spurgte alvorligt: "Hvorfor bliver der i dag ikke bedt bordbøn?"

Skamfulde fik værtsparret takket Herren for det veldækkede bord – og da fortalte Kerill, at han dagen forinden havde talt med en fremmed i motorcykelklubben. "Han tog skjorten af," sagde han, "og jeg så, at han havde et stort kors tatoveret på sin krop."

"Jeg har mødt Jesus, Messias," forklarede den fremmede, "og Han skulle du også møde, Kerill!"

Kerill spiste et øjeblik videre i tavshed. "Jeg tænker over det, han sagde," tilføjede han, "det gjorde indtryk på mig!"


14-04-2007

SYV TAVSE SAGER

FRA PÅLIDELIGE KILDE:

1. Eksperter tvivler på, at Iran har (som de hævder) 3000 uranium-centrifuger. Måske 1000," siger nogle. "Ikke mere end 328," siger andre.

2. En druse-leder ved navn Walid Jumblet har oplyst, at libanesiske sikkerhedsfolk har ladet syriske våbentransporter slippe igennem til Hizbollah. "De undersøgte ikke store lastbiltog," forklarer han.

3. Lokale, regionale og internationale banker nægter nu at overføre penge til de palæstinensisk styrede områder. En ny USA-lov truer med at ’fryse’ bankernes amerikansk-deponerede beholdninger og lukke USA-markedet, hvis denne regel ikke følges.

4. Hamas militære aktivitet i Gaza er faretruende. En 10.000 mand angrebsstyrke er i beredskab. Raketter kan nu nå Ashkelon i Israel (20 sådanne raketter er affyret mod Israel i de seneste to uger).

5. Fatah forbereder sig til en ny kraftprøve med Hamas. 1400 mand har modtaget speciel træning. 350 af disse er blevet uddannet i Egypten.

6. El Qaeda opbygger i fjerne stamme-områder i Pakistan en ny generation af ledere, som kan følge i Osama Bin Ladens fodspor.

7. Et større salg af våben fra USA til Saudi Arabien er blevet tilbageholdt, fordi Israel har udtrykt betænkning derved. "Hvis der sker et brud i det øjeblikkelige venskab mellem USA og Den Persiske Gold har saudierne pludseligt et islamisk våbenarsenal af betydelig størrelse," advarer Jerusalem.

"Når I hører om krig og oprør, så lad jer ikke skræmme… enden er der ikke straks!" (Lukas 21:9)


12-01-2007

Fra pålidelig kilde: RAKETTER BETALES KONTANT

Hizbollah betaler tusindvis af dollar for hvert raketangreb, der fra Gaza-striben udføres mod Israel. Undertiden bliver ’betalingerne’ udbetalt på forhånd og af og til betales de, når fakturaen afleveres i Libanon.

Det er således Islamisk Jihad, som er bag de angreb, som har ramt byen Sderot i det nordlige Israel, hvor to 15-årige drenge blev såret.

"Svar, når jeg råber, min retfærds Gud! I trængsel skaffede’ du mig rum. Vær nådig og hør min bøn" (Salme 4:2).
 


SE DAGBOGEN 2006 TRYK HER