DESERT PEACE
www.noer.info
2008-11-14
007


UDENFOR I KULDEN
... Benjamin og Lee Noer’s besøg på den Israelske Ambassade

En lidt pudsig hændelse i forbindelse med Benjamin og Lees torsdags-besøg på den israelske ambassade i Hellerup i København, afslører i et glimt, hvilken situation, at Noer-familien og Desert-Peace arbejdet for tiden befinder sig i med hensyn til en fornyet indrejse i Israel…

Benjamin og Lee var torsdag formiddag i god tid. Et kvarter før det aftalte tidspunkt (klokken 10.00) stod de foran ambassaden og ventede på at komme gennem sikkerhedskontrollen for at kunne møde ambassadøren, Hr. Arthur Avnon og hans vice-ambassadør, Hr. Dan Oryan.

Pludselig kom ambassadøren personligt ud til Benjamin og Lee på den åbne plads foran ambassaden. Han undskyldte sig og beklagede, at de to indbudte gæster desværre ikke kunne komme indenfor i varmen, før en glemt formalitet var bragt i orden. "Situationen er den," forklarede de to diplomater, "at eftersom I er blevet ’udvist’ af Israel, har I heller ingen tilladelse til at træde ind på Ambassadens grund! Den israelske Ambassade er et stykke af Israel i Danmark – og vi kan desværre ikke lukke jer ind, før vi har fået denne glemte formalitet bragt i orden."

I det efterfølgende kvarter blev ambassadøren udenfor på den kolde gade, medens telefonerne glødede inde i ambassaden – og da Benjamin og Lee til sidst blev ’lukket ind i varmen’ stod et fint kaffebord dækket, og ambassadøren og hans næstkommanderende tilbragte halvanden time sammen med deres danske gæster.

Det skete illustrerer imidlertid klart, hvilken situation denne del af Noer-familiens arbejde er kommet i. Benjamin og Lee Noer har i øjeblikket ingen mulighed for at komme tilbage til Israel, hvis ikke der bliver arrangeret en særlig indrejsemulighed for dem, og Johny og Gisèle Noer vil ved deres forestående indrejse befinde sig i samme situation! Ja, hele Noer-familien vil befinde sig ’udenfor i kulden’ – og vil i øjeblikket ikke kunne sætte deres fod på Israels jord, hvis ingen indefra åbner døren for dem og ’lukker dem ind i varmen’.

Samtidig viser denne situation, hvorledes den israelske ambassadør i Danmark – på trods af sin høje stilling og overordnede indflydelse – må underordne sig de beslutninger, som bliver taget i Jerusalem! "Jeg har for år tilbage som ambassadør arbejdet for, at ’de sorte hebræere’ (Dimona’s ’Black Hebrews’) fra USA kunne få en anden visa-status," forklarede han Benjamin og Lee; "det tog 25 år, før denne sag gik i orden..!"

På tirsdag kommer en udgave af det næststørste dagblad i Israel, Ha’aretz, på gaden med en omfattende artikel om situationen omkring familien Noer og Desert Peace arbejdet. Artiklen bliver også bragt på engelsk i USA-dagbladet ’Herold Tribune’, som har verdensvid dækning.

…"Men øverst oppe stod Gud!" (1.Mose 28:13)

Benjamin og Lee søger nu at finde mulighed for at komme tilbage til ørkenbasen i Israel. De er nødsaget til at have visse forvisninger om, at de ikke bliver bragt til den samme brutale immigrationsdetention i Ben Gurion, hvor de for mere end en uge siden oplevede 16 ’rædselstimer’. Der er brug for medleven omkring det vigtige arbejde blandt Israels unge – en gerning, som nu står stille, indtil det mandskab kan komme på banen, som skal få hjulene til at køre igen. (Der kan fås flere oplysninger gennem de e-mails, som udsendes til foreningens medlemmer, tryk HER.)