DESERT PEACE
www.noer.info
2009-09-21
011


Scenen ved foden af Masada
 

DANSK MUSICAL PROJEKT OPFØRES I ISRAEL

"Måtte denne drøm gå i opfyldelse,"… skrev for fem år siden direktøren for Herodes ørkenfæstning ved Dødehavet i Israel, Mr. Eitan Campbell. Han havde lige set en præsentation af Masada-musicalen ’The Resurrection Army’ som er et dansk projekt. Drømmen bliver d. 21.-22. marts 2010 en virkelighed. Den danske hjælpeorganisation, Desert Peace, overtager i de dage Romernes gamle ørnerede, som for 1900 år siden faldt i de jødiske oprøreres hænder. Musicalen fortæller, hvorledes 15.000 romerske legionærer efter tre års belejring stormede den uindtagelige bjergfæstning og fandt, at alle dens 1000 jødiske forsvarere havde taget deres liv ved egen hånd – for ikke at falde i den romerske kejser, Vespasians hænder.

Musicalen er bygget over det usædvanlige arkæologiske fund, som blev gjort ved fæstningens synagoge i 1962. En dødehavsrulle med de belejrede jødiske familiers sidste hilsen dukkede op i bjergborgens flyvesand. Det viste sig at være en afskrift af den jødiske profet, Ezekiels, forudsigelse, at ’alle disse dræbte en dag skal opstå og blive til en mægtig velsignelsens hær’. Den bevægende kærlighedshistorie mellem den romerske generals smukke datter og den unge jødiske oprørsleder er musicalens spændingsmoment – og vil blive opført med danske aktører.

Masadascenens direktør har stillet stedets berømte lyd og lysshow til rådighed – en fremvisning, hvor hele bjerget til sidst står i brand. "Dette projekt er som en håbets flamme," udtaler han. "Det er et lysende projekt midt i en mørk tid."

De danske arrangører, Desert Peace, har i en årrække arbejdet med unge fra en vanskelig baggrund i Israel, de palæstinensiske områder og Europa. Ugen efter musicalen kører den næste 6-dages overlevelsestur i Zins ørken, hvor 50 unge palæstinensere og europæere, jøder, muslimer og kristne rystes sammen under det engelske slogan: ’Under the burning sun, all are one!’

Musicalens lyrik er skrevet af Johny Noer, som også er forfatter til musicalen: ’The Temple shall be built again’. Musikken er skrevet af Bo Nielsen, som har udgivet en række Cd’er i Danmark. Det eventuelle overskud for musicalen, som opføres af frivillige, professionelle kræfter, går til hjælpeorganisationen, Desert Peace.En af de kraftige projektør-installationer ved Masada
 

Husk at man altid kan klikke på billederne på www.noer.info og se dem i større størrelse!
Klik på "Tilbage" knappen i øverste venstre hjørne for at komme retur.