DESERT PEACE
www.noer.info
2011-12-04
012


ØRKENTUR OKTOBER 2011
(af Kevin Normand)


Vi har netop afsluttet endnu en Desert Peace Expedition i Arava ørkenen. Det var fantastisk. Vi havde en af de største grupper af unge med nogensinde. Vi havde 63 deltagere fra forskellige etniske, kulturelle, religiøse og sociale baggrunde. Det er altid en tilfredsstillende følelse at se grænser og barrierer blive brudt ned mellem disse unge mennesker og se dem blive venner på trods af at de starter ud så forskelligartede og fyldte med forudfattede holdninger om hinanden.

Gruppen bestod af unge mennesker fra tre organisationer i Israel, der arbejder med israelske, palæstinensiske, russiske og etiopiske unge fra besværede baggrunde, de arbejder desuden med flygtninge. Vi havde en ung dreng med som for nyligt havde fået asyl i Israel efter han havde gået dertil fra Sudan. Vi havde også otte unge med fra forskellige organisationer i Danmark.

Alle disse unge har hver deres svære historie at fortælle, dog stræber vi ikke efter at høre og grave i deres historier, vi søger blot at være der for dem og vise dem kærlighed, hvilket vi har erfaret har en varig effekt.

De unge har valgt Facebook som deres måde at bevare kontakten med lederne og de andre unge fra turen. For hver tur bliver vennelisten længere og længere og "Google Translate" bliver brugt flittigt til at nedbryde sprogbarrierer.

Vi sender et varmt tak til vores fantastiske stabsteam og til alle de volontører som investerede deres tid og energi i dette projekt. I er alle meget værdsat og dette projekt ville ikke have været en lige så stor succes uden jeres særlige bidrag!


Arbejde forude

Som nævnt i et tidligere nyhedsbrev har vi arbejdet for at få et køretøj, der er blevet doneret til os fra tyskland, indregistreret i Israel. Vi fandt ud af at vi havde et stort behov for at have dette køretøj med på vores sidste tur. Myndighederne i Israel har givet os en midlertidig tilladelse så vi kunne bruge det på denne tur.

To uger inden denne tur fik vi nyheden om at vi kunne indregistrere køretøjet (dette har ikke været nemt, vi har arbejdet på det i næsten to år). Vi fik besked på at køre køretøjet, som er en Unimog, til Haifa så toldvæsnet kunne vurdere den og fastsætte det beløb de ville have i told. Et par dage efter informerede de os om at de ville have 100 % af køretøjets værdi i told, de havde vurderet den til 18.000 shekel, lige under 30.000 kr.

Dette var et væsentligt højere beløb end vi havde ventet, men vi er pressede fordi det er meget svært at skaffe køretøjer hvor der må sidde mennesker på ladet i Israel. Vi har prøvet at få ændret vurderingen, men uden resultat.

Vores uvurderlige Magirus Deutz lastbiler fra 1962, som det er lykkedes os at indregistrere skal til syn i november. De arbejder stadig trofast for projektet.


Se billeder med mere på: www.desertpeace.com