ØRKEN / WÜSTE / DESERT

10/11 - 2012

UDSKIFTNING AF KONVOJENS DÆK
 

Klik på et af billederne for at se det i fuld størrelse. Klik på "Tilbage" knappen i øverste venstre hjørne eller "Backspace <----" for at komme retur


Det er nu godt et halvt hundrede dage tilbage til, at deadline udløber med hensyn til evakuering af vor ørkenbase. Halvdelen af de et hundrede dæk på konvojens køretøjer er nu udskiftet. Det har, som man kan se på billedet, været et drøjt arbejde.


Efter at have stået tolv år i den bagende hede på vor ørkenbase er så godt som alle konvojens dæk ubrugelige. Gisèle er kørt til Beersheva i en næsten daglig rutefart for at hente nye ’brugte’ dæk. Det har været og er stadig en stor finansiel udskrivning.


Vi har opnået en god aftale med en dækforhandler i Beersheva og er taknemlige for, at raketbeskydningen fra Gaza er ophørt. Forleden blev der afskudt 16 raketter mod Beersheva. De 13 blev opfanget af ’drom-forsvaret’. En af de tre raketter, der nåede igennem, ramte en bus.


Alle konvojens køretøjer er blevet hævet op på cementblokke, så at de nye dæk ikke bliver ødelagte ved den tunge vægt. Det er vort hemmelige håb, at Gud fører vores sag således, at køretøjerne ikke skal sænkes ned på jorden igen – men at de kan blive stående, indtil der findes en løsning for vor videre beboelse.


De europæiske størrelser af hjulene ikke altid er de samme, som findes her i Israel, så er der enkelte vogne, der ikke kunne fornyes med brugte dæk. Da måtte der skaffes helt nye dæk fra udlandet.


Som det er vort håb, er vi indstillet på, at vognene bliver stående på deres cementblokke. Vi har i den forbindelse fået udfærdiget det første udkast til et pilotprojekt, der har at gøre med et stykke jord, som vi – om alt går vel – kan overtage til en senere ørkenbase. Imidlertid er det myndighedernes strenge bestemmelse, at konvojen skal stå køreklar d. 15. jan. 2013. På den dato afgøres vor videre skæbne.


Her står et af de israelsk-registrerede køretøjer, som anvendes til vore Desert Peace-ekspeditioner. Bliver vi vist bort fra vor nuværende ørkenlejr, kan ingen sige i hvilken retning denne gamle lastbil skal køre. Vi har besøgt Jordan for at undersøge, om det var en mulighed. Vi har ansøgt nabo-kommunen, Tamar, om at få fodfæste indenfor dens grænser. Vi har ’lagt billet ind på’ et stykke ørken-ingenmandsland ved den jordanske grænse – men intet er for tiden afklaret. Denne lastbil venter på chaufførens ordre til at køre i den rigtige retning. Den er forsynet med nye dæk og står allerede nu køreklar til den 15. jan.
 

Klik på et af billederne for at se det i fuld størrelse. Klik på "Tilbage" knappen i øverste venstre hjørne eller "Backspace <----" for at komme retur