PROFETISK JOURNAL
www.noer.info
2006-01-31
0007

TEGNINGERNE!

Hvorledes vil de mellemøstlige protester mod et dansk dagblads muhammed-tegninger udvikle sig, og hvilken baggrund er der for, at de arabiske lande lukker deres ambassader i Danmark og boykotter de danske varer ind over det muslimske kontinent? Hvad er den egentlige årsag til, at Dannebrog med det rødhvide kors er gået op i flammer i byen Nablus på Vestbredden i de palæstinensiske områder i Israel?Foto: TV2.dk
 

De, som mener, at det udelukkende er en politisk sag, som vor udenrigsminister Per Stig Møller bør være bekymret over, tager fejl - og de, som er af den forestilling, at sagen nu kan bringes i orden med en undskyldning til de arabiske lande, er galt afmarcheret. De som giver udtryk for, at faren vil drive over med et par rejsevejledninger til danske letsindige turister, der nu begiver sig ind i islamske områder, har ikke fattet en brik af, hvad der foregår.

For første gang synes den jævne dansker, der dagligt henter sine oplysninger fra TV-avisen og den kulørte presse at begribe, at religion og menneskers tros- overbevisninger ikke er noget man kan lege med. Åndelige snelaviner kan sættes i skred ved kast af småsten. "En gnist kan sætte mægtige skove i brand" erklærer Ny Testamente og fortsætter: "Nogle få ord kan sætte tilværelsens hjul i flammer..."

For et par år siden skrev jeg et brev om denne sag til vor udenrigsminister. I dette stillede jeg ham et spørgsmål, som han aldrig har besvaret - men som han nu på anden og mere frygtindgydende måde får svar på. Jeg gentog spørgsmålet ved et møde på Israels Plads i København - men tavsheden fra udenrigsministeriet forblev den samme. Med et overlegent kast smider man på det sted sådanne breve i papirkurven. "Religiøse fantaster har vi nok af", hører jeg udenrigsministeriets embedsmænd sige til hinanden "dem kan man ikke forvente, at vi skal tage alvorligt..."

Mit spørgsmål var dette: "Vil udenrigsministeren turde håne og spotte en muslimsk stat på samme måde, som han - ved at sende et homoseksuelt ambassadørpar til Israel - har trådt de hebraiske skrifter under fode?"

I Jerusalem var der ved den lejlighed en sammenbidt hovedrysten. Det var et pinligt øjeblik, da Israels præsident skulle modtage det homofile pars credentiels. Med krone og segl og ministerens egenhændige underskrift skulle denne åbenlyse forhånelse af den jødiske tro (der gennem Moses sort på hvidt erklærer homoseksualitet for "en verdestyggelighed") kastes i hovedet på Israels højeste jordiske myndighed.

Fra Jerusalem kom ingen reaktion. Ingen trusler. Ingen afbrænding af flag. Ingen bevæbnede maskeklædte mænd der udøser had og forbandelser over Danmark. Kun en stilfærdig og bedrøvet kommentar fra Israels præsident, at han i følge Thoraen ikke så på dette homofile par med samme øjne som den danske regering.

"Ville udenrigsministeren have dristet sig til på samme måde at træde Muhammed og Koranen under fode?" spurgte jeg i min henvendelse.

Intet svar!

... på det tidspunkt! Thi svaret kommer nu: Ministeren har travlt! Ekstra personale ("kvalificerede diplomater") er sendt i øst og vest for at gyde olie på de oprørte vande. Sagen koster det danske samfund millioner af kroner i timen, fordi de danske varer boykottes og rasler ned fra hylderne i de arabiske lande.

Det bliver ikke det sidste ord i denne sag! Det ligegyldige Danmark, som i blind humanisme har støttet og hjulpet og udvist den største forståelse overfor Israels fjender, får nu selv lov at drikke af det bitre bæger. Den jævne dansker som gabende fra sit sofahjørne på TV-skærmen har set Israels flag blive brændt af rasende muslimske fjender, vil nu med stigende rædsel komme til at se det hvide kors blive søndertrampet af de samme hadefulde modstandere af den hebraiske stat. De folkevalgte danske politikere som glødende har talt Israels fjender sag, vil nu med voksende forfærdelse høre de samme arabiske røster råbe: "Slet Danmark af landkortet!" - Og den minister, der satte sit navn under historiens største hån mod Israels religiøse overbevisning, vil nu komme til at mærke, at han ikke kun har at gøre med en tavs vrede fra Jerusalem men med Israels Guds glødende harme.Foto: TV2.dk
 

På et tidspunkt i Israels historie fik profeten Jeramias besked på, at han skulle bringe et vredens bæger til "alle de folkeslag jeg sender dig til" (Jer. 25: 15-34). Derefter følger en liste over de nationer der skal smage den ætsende drik. Blandt de nævnte nationer er: "Nordens konger, nær og fjern, den ene efter den anden!" (Vers 26).

Denne beretning er nu ved at gentage sig. "Dette siger Hærskarers Herre", lyder det fra Israels Gud, "Ulykken skal brede sig fra folk til folk" (Vers 32).

Netop dette har det danske udenrigsministerium bemærket: "Ulykken breder sig". Og der vil komme andre og mere forfærdende rystelser. Det bliver ikke kun velfærds- pengepungen, det går ud over! Mere smertelige tiltag er under forberedelse. Et London - scenarie planlægges!

Naturligvis vil nogen løfte røsten mod en sådan forudsigelse. Fra "kvalificeret hold" vil den slags prognoser tilbagevises. Men profeten Jeramias fik på sin tid klar besked: Han skulle ikke anerkende nogen modsigelse. "Hvis de ikke vil tage bægeret af din hånd og drikke", sagde Herren, "skal du sige til dem: - Dette siger Hærskarers Herre: I skal drikke!"

Argumentet er slående. Gudsordet lyder videre: "Nu jeg er begyndt at handle ondt med den by, mit navn er udråbt over (Jerusalem), skulle I da gå fri? I går ikke fri!"

Det er altså ikke de muslimske stater, der skal have en undskyldning; den første og største hån er fra den danske regerings side udtalt mod Israel. Tilbagekald derfor det homofile ambassadørpar i Tel Aviv. Så længe denne åbenlyse spot mod Israels tro forefindes i vor ambassadørbolig i Tel Aviv, vil det (som jeg her på hjemmesiden www.noer.info har erklæret mere end 500 gange): ... "gå Danmark ilde!"

Hør Johny Noer læse TEGNINGERNE, tryk Her!