PROFETISK JOURNAL
www.noer.info
2007-03-09
0096

TREDIVE ÅR

Det er nu 30 år siden, at den danske Pilgrim Konvoj forlod Danmark. Tredive somre og vintre på Europas og Israels landeveje! De sidste fem år stationeret ved rejsens endemål: Zions ’skrækkelige ørken’ i Aravadalen i det sydlige Israel.

Det underlige skete, at den nedslidte og vejrbidte konvoj nåede frem til sit afsluttende bestemmelsessted (overfor Bozra i Jordan) nøjagtigt på 25 års dagen for afrejsen i Danmark den 15. marts 1077…

På denne dato rullede (dengang, for de mange år siden) det første vogntog over Danmarks grænse præcis fem minutter før midnat. Et kvart århundrede senere (ikke kun ’på dagen’ ej heller på timen men på selve minuttet) raslede de støvede, bulede og vejrhærgede køretøjer ind på den ørkenstrimmel, som nu er vort hjem. Klokken var da: Fem minutter i tolv, midnat!

Jeg så på mit ur og anede i et øjeblik at hele den lange rejse havde været programmeret af Gud. Vi var nået frem til det rette sted i det rette øjeblik: Fem minutter i tolv, midnat!

Jeg stirrede over mod Edoms Bjerge, hvor byen Bozra er beliggende, og det forekom mig, at tidspunktet for vor ankomst til vort endelige rejsemål ikke var tilfældigt: ’Fem minutter før midnat…


Sidste vogn køre ind på pladsen nøjagtigt på 25 års dagen for afrejsen fra Danmark
 

Nogle måneder senere på Jom Kippur – den store ’forsoningsdag’, hvor hele Israel ligger stille – kom til min overraskelse en lille, hvid bil kørende ind i vor ørkenlejr. En mand steg ud med en dreng ved hånden. Han bad om vand at drikke. Han så sig omkring og udbrød: "Alt ser ud som dengang: Sandet, bjergene og ørkenens farver." Så vendte han sig mod os og fortsatte: "Og I er kommet til det rette sted i det rette øjeblik!2

"Hvorfor siger du det til os?" spurgte Gisèle tydeligt bevæget.

"Spørg Ham!" svarede den fremmede og pegede mod himmelen. Kort efter kørte han atter bort.

*

Det tredivte år er ’guddomssynernes år’. Det vil sige den epoke, hvor nye perspektiver åbner sig: Det år, hvor store og ukendte ting tager sin begyndelse! Profeten Ezekiel starter sin bog i Bibelen med følgende beskrivelse: "I det tredivte år, men jeg var blandt de landflygtige ved floden Kebar, åbnede himlen sig, og jeg så guddomssyner."

De ’guddomssyner’, der bevæger sig i Pilgrim-flokken ved indgangen til dette tredivte år, drejer sig 1) om det arbejde, som udføres i den store ørken, 2) samt det profetiske område, hvortil konvojen er blevet ført.

Den daglige gerning har med forberedelserne at gøre til de ørkenekspeditioner, som fører unge jøder og arabere seks dage ind i den store ørken. Disse overlevelsesture i ødemarken har bragt begyndende åndelige frugter, og det er vor overbevisning, at denne gerning må fortsætte. Det profetiske område har at gøre med beliggenheden lige overfor byen Bozra, som er placeret på Edombjerget på Jordan-siden i Aravadalen. Profeten Esajas forklarer i sit 63. kapitel, at netop fra det sted vil Messias komme dragende ind i sit rige, efter at en stor sejr over de antikristelige magter har fundet sted. "Bered en vej for Herren," siger han (40:3) og understreger, at Arava-ørkenens frugtbarhed har at gøre med ’en banet vej, som kaldes den hellige vej’ (35:8).

Der vokser nu en lille oase (med nu seks meter høje træer) op omkring den danske konvoj, som af de omboende jøder kaldes for ’Danskelejren’.

Trediveårsdagen vil blive fejret den 17. marts med et beduinmåltid under det store ørkentelt. Venner fra nær og fjern vil komme for at fejre den ny æra med ’guddomssynernes opfyldelse’. Kanhænde, at en og anden vil sende en hilsen, som kan overbringes via gæstebogen. Skulle nogen ’komme forbi’ er de velkomne!
 

”Så længe en dansk, homofil ambassadør er i Israel, vil det gå Danmark ilde!”