PROFETISK JOURNAL
www.noer.info
2009-02-17
0188

 

OBAMA-KILDENS BITRE DRIK
(Obama Nr.9)

Der synes at være gode grunde til, at Obama er gået stille med døren med henblik på hans syn på abort-spørgsmålet. På det sidste har der endog været forlydender om (sådan som det er blevet rapporteret på denne hjemmeside) at Obama var ’modstander af at række hånd til abort-søgende kvinder’). Imidlertid anes nu de første tegn på, hvad hans egentlige intention er, og det kan godt være, at den voldsomme begejstring, som omgav den unge præsident ved hans indsættelse hermed vil blive kølnet i den kristen-konservative lejr i USA.

Ritzau meddeler forleden, at ’Barak Obama vil fjerne begrænsningerne på den amerikanske forbundsregerings muligheder for at yde bistand til grupper, som tilbyder abort og rådgivning om familieplanlægning verden over’. Obama omgår hermed den politik, som blev ført af Bush, der meldte fra, hvis der var tale om abort.

Obama tilkendegiver ved at fjerne disse restriktioner, at han er imod den holdning, som en stor del af den kristen vælgerskare gør sig til talsmand for – og det kan nu – ifølge Ritzau – forventes, at ’kulturkampen mellem liberale og konservative i USA atter vil blusse op. Her har netop abort-spørgsmålet været et centralt stridsemne’.

Da jeg før præsidentvalget spurgte ’Old John’ – en 82-årig gammel amerikaner, som én gang om ugen besøgte mig i vor ørkenlejr (han boede en engelsk mil herfra), hvad han mente om Obama, svarede han med at citere et afsnit fra Ny Testamente: "Kan samme kildevæld give både velsmagende og bittert vand?" (Jak.3:11)

Det er muligt, at noget af det vand, som har været øst ud til vælgerskaren i USA, har været ’velsmagende’. Mange har drukket deraf, og det havde en så berusende virkning, at man fik lyst til at stille samme spørgsmål som Bibelens apostel: "Hvem har forhekset jer?" (Gal.3:1) Det vand, som nu strømmer fra den samme kilde, er ’bittert’. Det smager af fosterdrabets kynisme og den naturvidenskabelige livsopfattelses foragt for det spæde, Gudgivne liv i moderlivet. Hvis denne samme Obama-kilde giver både velsmagende og bittert vand, da er der noget galt. Da er forførende kræfter på spil… og da lytter jeg mere til ’Old John’ end til tusinde eksperter, der hævder det modsatte!