PROFETISK JOURNAL
www.noer.info
2009-02-19
0189

 

DEN SKANDALØSE SANDHED

Det er ikke blot en ’kraftig reprimande’, som DR’s studievært, Adam Holm, har modtaget af sin chef Olav Skaaning, men han her blevet foreholdt DR’s ’etiske regelsæt’, som han (ved at forsvare Israel i en kronik i Politiken) ’ikke har levet op til’. De færreste ved, hvad der ligger i udtrykket ’DR’s etiske regelsæt’, men det må være sådan noget som radio-medarbejdernes ’ti bud’. ’Etik’ er et græsk ord, som betegner det, der er ’strengt moralsk’.

Det må nu være et berettiget spørgsmål, hvorved disse strengt moralske regler er blevet overtrådt, og hvad den ulykkelige synder egentlig har skrevet, som DR’s ledelse straks må vende sig bort fra i afsky.

DR-medarbejderen har bl.a. skrevet følgende: "Den europæiske udlægning (på Gazakrigen) lyder gerne som følger: Palæstinenserne ydmyges og forhånes, det er derfor kun naturligt, at de tyr til vold, men jøder, som selv har været så hårdt ramt, burde vide bedre. Altså er budskabet til Israels jødiske befolkning: "I, der selv har oplevet pogromer, udryddelseslejre og fordrivelse… I må simpelthen lære at styre jer, når nogen atter vil jer til livs!"

Et sådant syn på Gazakrigen bør ifølge DR’s chef ikke udtales offentligt af nogen DR-medarbejder. En DR-medarbejder bør nemlig hele tiden have i tanke, at han er en ’DR-person’ – og en ’DR-person’ siger ikke noget så ’moralsk afskrækkende’, som det her er tilfældet.

Den 19.april 1943, da den tyske general Stroop ankom med sine mænd til Warshawos ghetto, var jøderne i undertal. Men situationen var den samme: ’Der var nogen, der ville dem til livs’. Tyskerne mistede i de 33 dage kampene stod på (og omverdenen tavst og passivt så til), 14 mænd. Jøderne 150. (Efter ’nazi-sejren’ blev 7000 jøder skudt, og 20.000 sendt til Treblinka)… men nu, hvor Israel er blevet en stat og har opbygget et yderst nødvendigt forsvar… nu tillader en ’DR-person’ sig (og en sådan ’person’ bør udskille sig fra alle andre personer i kongeriget ved at holde tand for tunge, når det drejer sig om at udtale sin mening om denne del af historiens gang) at ’spotte’ den opfattelse, at Israel skal holde sig i skindet, ’når nogen vil dem til livs’.

Historiens bitre lærestreg er imidlertid, at der til alle tider og alle steder har eksisteret et uforklarligt had, der med alle til rådighed stående midler ville jøderne til livs. Denne afgrunds-motivation er ved at vise sig igen, og dem, som vil tage Israel i forsvar, skal nok blive banket på plads. Gregor den Store (der udtrykte sig på latin) sagde: "Si autem de veritate scandalum sumitur… osv. Hvilket (frit oversat) på godt dansk vil sige: ’Selvom sandheden viser sig at være skandaløs, er det bedre at tillade skandalen, end at forsømme at sige sandheden’.