PROFETISK JOURNAL
www.noer.info
2009-02-20
0191

EN SEJRSKRANS, DER ER VED AT VISNE

Undertiden kan det hjælpe på forståelsen at få et par briller på, der ikke er så kortsynede, som det er tilfældet med behandling af en Israel-venlig medarbejder. Derfor denne afsluttende bemærkning om den tilsyneladende åbenlyse overtrædelse af alle danske borgeres ytringsfrihed, som DR-chefen, Olaf Skaaning Andersen har gjort sig skyldig i ved at kræve Deadline-studieværten, Adam Holm, til regnskab for en pro-Israels-kronik i Politiken. Adam Holm fortalte bl.a. i den ’forargelige kronik’, at han selv og Politikens journalist i Israel, Hanne Foigel, for nogle år siden i fællesskab har interviewet den nuværende israelske forfatter, Amos Oz. Denne udtalte: "Mange europæere har ikke de nødvendige forudsætninger for at vide, hvordan det er dagligt at leve med terrortruslen, og dermed forstå, hvordan man som samfund kan være tvunget til at handle."

Disse to journalisters referat af denne samtale indgår i den bedømmelse, som har fået DR-chefen til at kalde den ene af de skyldige ’til samtale’. "Min vurdering af den sag har været," forklarer DR-chefen, "at Adam Holm har bragt nogle synspunkter på bane, som jeg ikke var tilfreds med, at en studievært på Deadline bringer frem…

De briller, som danske borgere bør betragte denne udtalelse med, er bl.a. den rapport , som den London baserede Community Security Trust netop har lagt på bordet: "Angrebet på jøder i Storbritannien er blevet seksdobbelt efter Gazakrigen. (Det vil sige 250 overgreb i modsætning til 40 i samme periode for et år siden.)

Frankrigs ’Representative Council of Jewish Institutions’ melder om mere end 100 antisemitiske overgreb på én måned efter Gazakrigen. Formanden for det jødiske samfund i Paris, Serge Benhaim, udtaler: "Vi kører ikke med toget efter kl.19.00 og bærer kun en kalot under en hat. (For tre år siden blev den 23-årige jøde Ilan Halimi dræbt efter at være blevet kidnappet og brutalt tortureret af en antisemitisk bande).

Danske jøder kan melde om en lignende forværring af antisemitiske overgreb.

"Jeg har haft en samtale med studieværten," fortsætter DR-chefen, "og vi er enige om, at dette (den pro-israelske kronik) ikke sker igen! Adam er klar over, at han er gået over stregen."

I samme uge, hvor den radiomedarbejder modtog denne stærke irettesættelse, faldt dommen i Frankrigs rådgivende Forsamling: "Frankrig deltog villigt i jødeudryddelsen under 2. Verdenskrig. Den franske regering samarbejdede med nazisterne." Danmark huskes i Israel for dets indsats for at redde den jødiske befolkning. (En fornem sejrskrans, der nu er ved at visne…).

"Velsignet de, der velsigner dig (Israel) – forbandet de, der forbander dig! (4.Mose 24:9)