PROFETISK JOURNAL
www.noer.info
2009-05-15
0224


 

REJSENS STORE FORMÅL
(Papua - De tolv sten: Et profetisk tegn - 16)
 

Denne forståelse af Papuas situation er blevet bekræftet for mig ved et par samtaler, som jeg havde med pastor Welly Roem, som er den godt 60-årige åndelige leder for en pinsekirke i Warmena.

Som 22-årig blev han arresteret og fængslet for livstid for at have deltaget i modstandsaktioner, der blev udført af papuanske oprørere, som holdt til i indlandets jungler. I fængslet knyttede han sig til en tidligere muslimsk medfange, der i sit had mod de kristne havde taget sig for at læse Bibelen, for dermed bedre at kunne komme Jesu efterfølgere til livs. Dette førte til hans omvendelse. Kort efter oplevede Welly Roem i sin fangecelle et syn af den opstandne frelser, der viste ham Sine naglemærkede hænder og sagde til ham, at ’i disse sår ligger dit folks frihed’!

"Intet er umuligt for Mig," svarede Herren. "Om en måned ser din situation anderledes ud."

Dette skete! Få uger efter var Welly Roem en fri mand. Ingen fattede, hvorledes det kunne gå til. "Du har jo ingen forbindelser," sagde folk til ham. Kun hvis præsidenten var din nære ven, kunne dette lade sig gøre."

"Jeg har en ven, som har større magt end præsidenten," svarede Roem.

Han søgte derefter ind på en bibelskole, men blev straks afvist. Hans straffeattest var for afskrækkende. Imidlertid fik han et job på bibelskolen som havemand – og som tiden gik, fik skolen ledelse tillid til, at hans omvendelse var ægte.

"Papua har oplevet, hvorledes alle dets internationale venner har vendt det ryggen. De nationer, hvis flag har vajet over det lille junglefolk, som de har styret med koloni- og mandatmagt, har ladet det i stikken, for derefter at kaste det i hænderne på Indonesien," fortæller den aldrende pinsepastor. "Dermed er en snigende islamisk overtagelse af landet begyndt. I de seneste tolv år er 2000 unge blevet fjernet fra Warmena og sendt på skoler i Indonesien. Enkelte er flygtet, og er vendt tilbage til deres stammer for at fortælle, at de blev uddannet til at være islamiske terrorister!"

Jeg ser nu kun et håb for Papua," slutter den papuanske pastor. "Dette knytter jeg til ordet fra Johs. 8:32, hvor der står skrevet: "Hvis I holder fast ved Min lære, er I i sandhed mine disciple; da vil I kende sandheden, og sandheden skal sætte jer fri!" Yderligere ser jeg lys i Jesus erklæring, som siger: "Søg først Guds Rige og Hans retfærdighed, så skal alt det andet blive givet jer i tilgift" (Matt.6:32).


Welly Roem

Rejsen ind til Warmena foregik med et mindre propeldrevet to-motorfly. Det var vigtigt for piloten at nå gennem den såkaldte ’dør’, der førte ind mellem de 5000 meter høje tinder til et 60 km langt og 30 km bredt dal-område, som i 2500 meters højde breder sig langs floden Dari Batu. 

Vejr og vind var afgørende for, om vi kunne nå gennem ’døren’. En missionspilot ved navn ’Dove’ havde igen forinden søgt at nå ind med forsyninger til missionsstationer i dalens jungler. Han nåede ikke frem, idet hans et-motorsfly af kastevinde blev slynget mod en bjergvæg. Jeg talte under mit ophold i dalen ved Warmena med en af Daves kolleger, den hollandske missionspilot Keaton, som fortalte, at Dave efterlod sig hustru og fem børn. "I min base er vi ni familier," sagde han. "Fem piloter og en mekaniker og et par lærere til børnene. I Dave har missionærerne mistet en god og erfaren pilot."


Den hollandske missionspilot Keaton

Vi besøgte de små papuanske landsbyer og vandrede undrende rundt blandt de græsdækkede ’smølfe-hytter’. I en sådan hytte holdt Gisèle en nyfødt baby i armene. Den lille var kun få dage gammel, og moderen bestemte straks, at den lille skulle hedde Gisèle. Da Gisèle lidt efter opdagede, at den lille baby var en dreng, gjorde hun opmærksom på fejltagelsen. "Betyder ikke noget," sagde moderen. "Så kalder vi ham: ’Johny Gisèle’.

Drengen vil derfor blive registreret som ’Johny Gisèle Tabuni’, født den 17. august 2008, på sletterne ved ’The Lakes Plane’ ikke langt fra den store flod, Mombramo.

Johny Gisèle Tabuni

Blandt de mange, glade børn, der ustandseligt omringede os, var en ca. 10-årig pige iklædt en rød T-shirt med påskriften ’CARLSBERG’. Springet fra stenalderen til vor moderne tid kan bedst illustreres ved, at man her kan se en næsten nøgen mand med et krigerisk udseende – og en mobiltelefon for øret. 

Det blev en bevæget morgen, da vi for 25 pastorer i Warmana fik anledning til at dele vort syn om Guds plan for hedningenationerne og Israel. Mange af mændene havde svært ved at holde tårerne tilbage, da Skriftens Ord blev lukket op for dem – og vi fortalte dem om Den Hellige Vej. 

Kort efter fik vi besked om, at en distriktsleder, som i fjor afleverede det indsamlede guld til Templet i Jerusalem, er blevet afhørt og arresteret af politiet. Han er blevet tilbageholdt i Jakarta med beskyldninger om ’regnskabssvigt’. Netop denne mand er kendt for sin retlinethed og værdige embedsførelse. 

Viceguvernørens hus i Yerapura var præget af sikkerhedsvagter og mægtige, gyldne møbler. Ved vort møde med denne venlige mand, gik lyset ud tre gange. Da vi sammen bad for ham, løb tolkens lille dreng rundt mellem nogle store, kinesiske porcelænvaser, som hver for sig var en formue værd. Viceguvernøren lovede økonomisk støtte til, at det papuanske dansehold kan gennemføre sin optræden den 12. oktober i Israel… og dermed var begyndelsen til vort ørkenprojekt sikret. 

Den lange rejse til Papua forvissede mig om, at Israels Gud er begyndt et nyt og afgørende værk blandt nationerne. Han vil prøve dem i deres forhold til Israel. Dette har at gøre med Den Vej, der skal beredes i ørkenen, og hvis begyndelse er i Aravadalen overfor Edom-bjerget, hvor Messias skal komme efter et afgørende sidste slag (Es.34 og 63). 

Mit spørgsmål er, hvor Danmark befinder sig i dette endetidsbillede. Ikke mindst, hvorledes de danske kristne vil reagere på denne troens og åbenbarelsens udfordring.

Papuanerne tog et første skridt – hvem bliver de næste?