PROFETISK JOURNAL
www.noer.info
2009-06-22
0240
 

ET FLOT STYKKE EU-ARBEJDE
(EU-bekendelser nr.5)

Som jeg i dag har været på min daglige ørkenvandring, var solnedgangen over vestens bjerge som ’en storm af granater. Krystalkroner, der eksploderede og faldt som lysraketter (Erik Knudsen, Minostauros). Jeg gik og tænkte over det med ’de tre advarsler’. Altså det ondskabsfulde og sikkert usande rygte, at hvis jeg skriver noget på nettet, som EU med rette kan være utilfreds med, så kan jeg få tre formaninger – men så er det også slut; de styrende kan ikke blive ved med den løftede pegefinger. På et tidspunkt må de gribe ind og sætte et eksempel. Forhåbentlig bliver det ikke mig, der bliver deres ’dårlige eksempel’; jeg har imidlertid ikke gjort mig fortjent til andet…

Med hvilken ret skulle jeg turde kalde de offervillige og indsatsberedte embedsmænd i Bruxelles for brikker i en superstat eller hjul i en mammutinstitution. Altså ’en styrende gigant’, der frarøver den enkelte EU-borger hans frihed? Det er sandt, at de fleste love og bestemmelser nu nødvendigvis må komme fra Bruxelles og ikke fra København, Berlin, London eller Paris – men det er der en naturlig forklaring på. Hvad ondt skulle der være i det?

Vi har alle været vidne til, hvorledes Frankrigs og Hollands borgere i 2005 med flertal afviste EU-forfatningen. Herefter har vor troværdige ledelse i Bruxelles sørget for, at de ændringer, som var nødvendige – og det var ikke mange – er blevet foretaget, så at et så fint udarbejdet forfatningsforslag nu kunne lægges på de nationale parlamenters bord og vedtages uden folkeafstemninger! Det synes jeg er et flot arbejde, og vi bør være taknemlige for, at vi ikke endnu engang skal gennem alt det ståhej med valgurner og plakatering. Det er også dyrt med den slags!

Jeg ved godt, at jeg i mine tidligere skriverier har gjort mig til talsmand for at kalde det for ’en demokratisk skandale’, at alle stater ikke har ladet folkets røst komme til orde i en så skæbnesvanger sag… men man siger jo så meget i kampens hede, og jeg håber ikke, at jeg kommer på den sorte liste af den grund. Jeg ville blive oprigtig ked af det, hvis min hjemmeside bliver taget fra mig… men jeg er godt klar over (og det vil jeg skrive om i det følgende) at ’JEG FORTJENER DET GULE KORT’.