PROFETISK JOURNAL
www.noer.info
2017-04-28
0433

PRESSEMEDDELELSE


REFORMATIONS MUSICAL I PINSEN I HADERSLEV


Præsidiet for Reformationsjubilæet i Danmark har i sin varme 2016-anbefaling af reformationsmusicalen ’Bispekraven’ erklæret, at det ’meget gerne ser denne opførelse virkeliggjort’. Dette præsidium-ønske bliver nu opfyldt i pinseweekenden 3.-4. juni 2017, hvor den udfordrende musical-koncert, som erklærer, at ’kampen mod Rom endnu ikke er til ende’, har premiere i kulturhuset, ’Månen’, i Haderslev d. 3. og 4. juni kl. 19:00. ’

Musical-koncertens musik er skrevet af den danske gospelsangerinde, Signe Walsøe, og idéen og lyrikken er udformet af journalisten og prædikanten, Johny Noer. Et gammelkendt dansk musical-team fra Sultan Pool scenen i Jerusalem og ørkenamfiteateret Masada ved Dødehavet leverer stemmer til denne særligt udformede musicalkoncert-model. Som en ’nærmere forklaring’ på musicalens opgør med pavens 5 dogmer faldbydes i Haderslev-weekenden flyveskriftet ’De nye 95 teser’, skrevet til anledningen af Johny Noer.

I 1517 hamrede Martin Luther 95 teser op på slotskirkedøren i Wittenberg. Det er denne begivenhed, som fejres i pinsen i Haderslev. Dronningen, som er protektor for Præsidiet for reformationsjubilæet (der har givet musical-koncerten sit blå stempel) besøger byen, der helt står i reformationens tegn.